LoRa als de nieuwe standaard

—————

Met de opkomst van het internet der dingen (IoT) ontstaat een verzadiging van het radiofrequentiespectrum. In onze steeds digitaler wordende wereld biedt LoRa een mogelijke oplossing. LoRa staat voor Long Range Radio Network en is uitermate geschikt voor het Internet of Things (IoT). Onder IoT verstaan we producten met sensoren in bijvoorbeeld objecten, machines en wearables welke op gezette tijden informatie naar een server sturen.

Wat is LoRa?

Het “Long Range Wide Area Network” (LoRaWan) is een specificatie voor een telecomnetwerk en is geschikt voor langeafstandscommunicatie met laag vermogen. Met LoRa kunnen allerlei dingen met internet praten zonder 3G of Wi-Fi te gebruiken. De grote voordelen van LoRa zijn het lage stroomverbruik en de lage kosten. Het is het meest geschikt voor eenvoudige en incidentele gegevensuitwisseling over lange afstand.

Wanneer er geen informatie wordt verzonden is er geen stroomverbruik. Door het verbruik van data loggers in slaapstand te minimaliseren ontstaan extreem energiezuinige oplossingen. Het bereik van de technologie ligt tussen 2,5 en 15 kilometer en heeft een data overdracht snelheid van 0,3 tot 50 kbit / s. Dit is onvoldoende voor regulier internetverkeer, maar het is zeer geschikt voor het regelmatig verzenden van kleine hoeveelheden sensordata.

Internet Of Things

Het IoT zal de komende jaren exponentieel gaan groeien. Iedereen is het hier over eens. Een belangrijke factor voor dit succes is de manier waarop er wordt gecommuniceerd en hoe alles met elkaar verbonden is.

Het LoRa netwerk is voor deze communicatie uitermate geschikt. Dankzij het lage energieverbruik, lage gebruikskosten en snel op te schalen netwerk is het een belangrijke schakel in het IoT. Er is een groeiende vraag naar standaard componenten die met behulp van LoRa met het IoT verbonden zijn. Factorylab heeft op deze vraag een antwoord in hardware én in software, en levert betaalbare kant-en-klare oplossingen.

Contact ons

Leuk dat je op onze website kijkt. Stuur een berichtje om in contact te komen.