LoRa als nieuwe standaard

—————

In de wereld van draadloze communicatie zijn twee belangrijke trends te onderscheiden; de opkomst van het internet of things (IoT) en het vol raken van het radiofrequentiespectrum. In onze steeds digitaler wordende wereld biedt LoRa een mogelijke oplossing voor deze trend. LoRa staat voor Long Range Radio Network en is uitermate geschikt voor het internet of things (IoT) waarbij sensoren in bijvoorbeeld objecten, machines en wearables op bepaalde tijden informatie versturen naar een server.

lora-alliance

LoRa, wat is dat?

Het “Long Range Wide Area Network” (LoRaWan)  is een specificatie voor een telecomnetwerk en is geschikt voor langeafstandscommunicatie met weinig vermogen. Met LoRa kunnen allerlei dingen met het internet praten zonder gebruik te hoeven maken van 3G of Wi-Fi. De grote voordelen van LoRa zijn het lage stroomverbruik en de lage kosten en het is met name geschikt voor eenvoudige en incidentele data-uitwisseling.

Op de tijden dat er geen informatieoverdracht plaatsvindt, verbruikt de sensor geen stroom. Dat maakt dat een LoRa-accu tot vijftien jaar lang meegaat op twee penlite-batterijen en dus extreem energiezuinig is. Het bereik van de technologie ligt tussen de 2,5 en 15 kilometer per mast en beschikt over een internetsnelheid van 0,3 tot 50 kbit/s. Dat is onvoldoende voor het reguliere internetverkeer, maar prima geschikt voor het versturen van kleine hoeveelheden data op gezette tijden.

Internet of things

Het IoT (internet of things) neemt de komende jaren een grote vlucht, daar is iedereen het wel over eens. Cruciaal voor dat succes is hoe alle sensoren die het IoT maken met elkaar gaan communiceren en op welke manier ze verbonden gaan worden. Het lage stroomverbruik, de lage kosten, het grote bereik en een netwerk dat op grote schaal uitgerold wordt maakt LoRa tot een netwerk dat hiervoor succesvol kan worden toegepast. Er ontstaat momenteel dan ook een steeds grotere behoefte naar standaard componenten waarmee kan worden aangesloten op het IoT via LoRa. FactoryLab speelt hier zowel met haar hardware als haar software op in en bied een betaalbare kant en klare oplossing.

tekengebied-13x

Transparant over uw data

LoRa is bijzonder geschikt voor industriële toepassingen en maakt het uitlezen van uw apparatuur bijzonder eenvoudig. Is de solar accu in de haven voldoende bijgeladen? Zijn de lampen op die moeilijk bereikbare plek al aan vervanging toe? Heeft uw generatorset al nieuwe brandstof nodig? Met alle data uit LoRa toepassingen, gecombineerd met uw digitale dashboard krijgt u een helder beeld van de status van al uw systemen en apparaten. Data geeft inzicht om voorop te lopen in de markt, het is belangrijk voor nieuwe ontwikkelingen maar ook voor het verbeteren van bestaande processen. De data die FactoryLab voor u ontvangt, verwerkt en bewaard is úw data. Wij garanderen dat die data ook echt alleen van u is en nooit toegankelijk is voor derden. Uw data wordt bij ons veilig bewaard of wij versturen dit naar uw eigen systeem. Wel zo transparant en overzichtelijk.

Contact ons

Leuk dat je op onze website kijkt. Stuur een berichtje om in contact te komen.