In de cloud

—————

Naar verwachting zal alle door IoT verzamelde data met name in de cloud worden opgeslagen. Het vraagstuk naar eigendom van de data wordt hierbij steeds groter. Bedrijven willen dan ook steeds vaker een eigen netwerkserver met ingerichte database in eigendom. Om het eenvoudig te houden moet deze database wel gebruikt kunnen worden voor alle aangesloten apparaten en alle software om deze data weer inzichtelijk te maken.

FactoryLab heeft een eigen netwerkserver met opslag, waarop alle data van aangesloten devices wordt bewaard. Als dienst kan deze netwerkserver ook klant specifiek worden ingericht op een server in de cloud, maar in eigendom van de klant. Onderhoud en service wordt geleverd door FactoryLab, maar de klant is altijd onafhankelijk. Door een uitgebreide API is het mogelijk deze database van alle kanten te benaderen, ook met software of hardware van andere partijen. Dit stelt de klant in staat het beheer over zijn eigen data te hebben.

Back-end systeem

Ons back-end systeem bestaat uit een LoRaWAN netwerk-server. Deze is verantwoordelijk voor de afhandeling van berichten die door gateways worden doorgestuurd. De belangrijkste taken zijn het de-dupliceren van ontvangen berichten en het plannen en versturen van berichten naar het device toe (downlink transmissie), zoals configuratie- of confirmatieberichten.

Alle ontvangen berichten en data van de sensoren worden opgeslagen in een PostgreSQL databaseserver. Deze relationele-databaseserver biedt ondersteuning voor transactions en row-locking, wat de betrouwbaarheid sterk vergroot bij het veelvuldig invoeren van data. Daarnaast maken wij gebruik van zelf-gedefinieerde gegevenstypes, worden JSON objecten direct opgeslagen en is alle functionaliteit vastgelegd in opgeslagen procedures.

API

Data van de devices kan ontsloten worden via de API (Application Programmable Interface). Dit is een op het WAMP protocol (The Web Application Messaging Protocol) gebaseerde websocket. Voordeel van een dergelijk systeem is de mogelijkheid van RPC (Remote Procedure Calls) en PubSub (Publish & Subscribe) binnen één protocol te combineren. Met deze interface sluiten wij aan op onze eigen dashboard maar de API kan ook gebruikt worden om bestaande systemen te koppelen.

tekengebied-13x
Contact ons

Leuk dat je op onze website kijkt. Stuur een berichtje om in contact te komen.